Tuesday, October 4
Shadow

Skandiabanken VISA

Skandiabanken er en ren nettbank. Faktisk Norges første da de åpnet i april 2000. Banken har vektlagt brukervennlige løsninger og gode betingelser for kundene sine. Hovedkontoret ligger i Bergen og har flere hundre ansatte. På disse 16 årene har bankens suksessen vært formidabel. I dag har de 380 000 aktive kunder. Du finner alle tjenester her som i alle andre banker. Alt fra sparekontoer og til forskjellig finansiering, samt et godt kredittkort.

Skandiabanken eget kredittkort

Kredittkort fra Skandiabanken ble senest i januar 2016 kåret til beste kort av Norsk Familieøkonomi. Det er de lave totalkostnadene ved kortet som ga Skandiabankens kort seieren. Det er mulig å få en øvre kredittgrense på kr 100 000, men Skandiabanken gjør en økonomisk vurdering om du kan få maksimal kreditt.

Får du en lavere kredittgrense kan du senere søke om å få den økt. Når du har brukt av kreditten har du 50 dagers rentefri periode. Betaler du ikke inn hele beløpet ved forfall vil resterende kreditt ha en effektiv årsrente på 14,96 (kreditt kr 15 000), som er lav i forhold til mange konkurrerende kredittkort. Kortet kommer med reise – og avbestillingsforsikring.

Les også: Har du et fornuftig kredittkort forbruk?

Vilkår og priser

Skandiabanken VISA er ikke et helt gebyrfritt kredittkort. Du må påregne en årsavgift på kr 50, men varekjøp i Norge og utlandet er gratis. Når det gjelder bruk av Skandiabankes VISA i utlandet må man betale et valutapåslag på 1,75. Skandiabanken vurderer hver enkelt søknad om kredittkort fortløpende.

Fyller du vilkårene banken har vil du få innvilget søknaden din og etterhvert få kortet i posten. Når du har mottatt kortet må du huske å aktivisere det, samt velge PIN kode, via nettbank/nettsiden før du kan ta det i bruk. Vil du ha et ekstra kredittkort kan man søke om et tilleggskort til samboer/ektefelle. Dette kan gjøres etter at en har fått hovedkortet.

Penger tilbake

Penger tilbake er Skandiabankens fordelsprogram. Hver gang du bruker Skandiabanken VISA til å betale med vil du få rabatt på kjøp av varer og tjenester. Rabattene varierer noe, men ligger i gjennomsnitt på rundt 10. Disse pengene setter banken inn på kontoen din få dager etter kjøpet.

Denne ordningen gjelder for vanlige butikker, tjenester og netthandel. På hjemmesiden til Skandiabanken finner du en full oversikt over hvilke steder det gjelder. Det kan lønne seg å sjekke med jevne mellomrom, da det innimellom kommer gode tilbud som har en begrenset bruksperiode.

Enkelt og oversiktlig

Skandiabanken har en grei og oversiktlig hjemmeside og nettbank. Når du har logget inn i nettbanken kan du finne alle opplysningene angående bruk og kostnader for ditt kredittkort. Har du spørsmål som gjelder ditt kundeforhold i banken er kundeservice tilgjengelig fra klokken 06 og til klokken 24.

En av fordelene ved innlogging i nettbanken er et godt utvalg innloggingsmetoder. Det gjør det litt enklere de gangene du ikke har bank ID tilgjengelig. Velger du å søke om et kredittkort fra Skandiabanken gjøres det også via hjemmesiden. Husk at du må være kunde i Skandiabanken for å søke om Skandiabanken VISA. Er du ikke det pr dags dato er det det første du må ordne.